Продължава дистанционното обучение за част от учениците в страната. В София

...
Продължава дистанционното обучение за част от учениците в страната. В София
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Надявам се годината да не завърши дистанционно

Продължава отдалеченото образование за част от учениците в страната. В София са се повишили процентите на децата под карантина или с позитивен тест за Коронавирус. Той не спада и се задържа под 3% или над 6000 деца и учениците. Увеличава се и процентът при учителите. В момента те са 320. 

" Трудното решение е да се откри салдото сред здравето и образованието. Винаги преди всичко е здравето и живота на всички нас. Решението не може да бъде класическо и да извърши всички упования. Затова поетапното излизане е доста по-разумният вид. Силно се надявам годината да не приключи отдалечено. С смяната в закона има опция за фамилии децата да преминат независимо в отдалечена среда. Директорите имат опция да го разрешат при потвърдени здравословни аргументи ", изясни в ефира на началникът на РУО-София Ваня Кастрева. 

Тя чака до края на седмицата да има решение на въпроса, защото при дребни и огромни ситуацията е друго. " Коментира се въпросът до каква степен е рационално 8 клас да са в образование в отдалечена среда. При по-малките множеството специалисти считат, че учениците от 1 до 4 клас би трябвало да останат присъствено. Все отново методът би трябвало да е диференциран и виновен ", добави Кастрева.

Заповедта на министъра на образованието от 26 октомври дава опция на шефовете да пуснат предложение до министъра да позволи отдалечено образование. За територията на София това се е случило за 22 учебни заведения, като данните са до нощес. Критериите са отворени, съобразени са и с министъра на опазването на здравето за процентна заболеваемост, само че е прибавен и аршин при създавано напрежение и боязън при учители и родители.

За учениците от 8 до 12 клас Кастрева поучава следената среда да се придвижи от учебното заведение към фамилията. " Обучението в електронна среда изисква дисциплинираност ", подсети тя.

Направен е разбор на позитивите и негативите от пролетта когато образованието беше отдалечено. Учителите са посочили доста огромна дисциплинираност. Видяли са се и негативи, които се отразяват на качеството на обучение. Сред тях са техническата осигуреност, дългата работа с електронни устройства, проблемите при връзката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР